Beleid

Beleidsvoornemens

Nederland kent ca 2 miljoen actieve waterrecreanten. In de beleving en oriëntatie  van deze watersporters is de tentoonstelling “Hiswa te water” een centraal jaarlijks evenement. Alles wat met recreatie op het water te maken heeft komt hier samen. Om de continuïteit van deze tentoonstelling mogelijk te maken, heeft de Stichting in 2013 een belang van 51% in de organisator HMM Exhibitions BV van HISWA vereniging over genomen. De afgelopen paar jaar is gebleken dat de huidige- en toekomstige watersporter andere eisen stelt aan zo een evenement, zeker qua beleving, maar ook aan snel varen en proefvaren. Daarom is besloten voor 2018 en volgende jaren het evenement te verplaatsen naar de Bataviahaven te Lelystad. Dit ligt aan open water met vele recreatie mogelijkheden in de omgeving. Om dit evenement, in het belang van de Nederlandse waterrecreatie, tot een succes te maken heeft de Stichting in 2018 ook de resterende 49% in HMM Exhibitions BV van de HISWA vereniging overgenomen. De eerste tentoonstelling in september 2018 was een groot succes en werd zeer gewaardeerd in watersportend Nederland.

Het Bestuur is ervan overtuigd dat met het nieuwe elan in Bataviahaven de huidige, maar zeker ook de aankomende watersporter beter wordt geïnformeerd en geënthousiasmeerd.  Dit past ook weer in het de afgelopen 3 jaar ondersteunde project “Welkom op het water”.

Het bestuur van de Stichting is optimistisch over de toekomst van de Stichting en ziet nog vele mogelijkheden om de watersport in Nederland te bevorderen.